top of page

Kreativita – kde se berou dobré nápady?



Kde se berou dobré nápady? Sami od sebe?

Podívejte se na Ted talk od Stevena Johnsona: Odkud přicházejí dobré nápady


Všichni slavní vynálezci, vědci, umělci měli něco společného. Většina jejich skvělých nápadů přišla „z ničeho nic“..


Jak to udělali? Jak se v mozku tvoří nové neuronové synapse a tím pádem nové nápady?

Seznamováním se s jinými názory a náhledy! Knížky a internet nestačí.


Uslyšíte něčí názor, uvidíte něčí dílo a Váš unikátní mozek vytvoří nové spojení, které může vést k novému objevu! Nápady nevznikají sami od sebe, vznikají díky všemu co nás obklopuje. Čím víc se budete obklopovat jinými názory, jinými pohledy – prostě energiemi a informacemi, tím kreativnější budete!



Když jsem studovala grafický design, byla jsem ve škole prakticky od rána do večera, jen na počítači přes dvacet hodin týdně.. Dostali jsme zadání a měli jsme pár hodin, někdy i dní na vymyšlení něčeho super kreativního. Nikdo nám nikdy neřekl jak kreativita funguje. Nikdo nás neseznámil s kompenzací, kterou bychom si měli věnovat, abychom byli schopni produkovat kreativní nápady. Neměli jsme na to čas.



Slavní umělci byli opilci a asociálové, kde oni brali inspiraci? Taky jen mezi lidmi, nebyly to jen omamné látky, které je inspirovaly – ale lidé kolem nich – v kavárnách, parcích, milostných vztazích.



Chcete být kreativnější?

Vystavte se novým výzvám, sportujte – ale hlavně zlepšete své komunikační dovednosti s lidmi!


Umělci často trpí fobií, že jim někdo ukradne nápad. Každý z nás chápe a zpracovává myšlenky jinak, pokud se zavřete do bubliny ztratíte kontakt se světem, vaše vztahy utrpí, ale hlavně ztratíte neuvěřitelný zdroj inspirace.



Jak zlepšit komunikační dovednosti: Toastmasters, Jóga, Právě teď – Empatická komunikace, Mindfullness, Focusing..

1 zobrazení0 komentářů
bottom of page