top of page

Recenze masérských škol v Praze

Aktualizováno: 7. 7. 2022



Chtěla bych Vám seznámit s mými zkušenostmi a názorem na kvalitu výuky několika masérských škol v Praze!

V této recenzi masérských škol hodnotím: způsob předávání informací, přístup učitelů/instruktorů, dostupnost a přehlednost materiálů k učení a pozdějšímu vybavení si informací a připravenost do praxe. Každý z těch kurzů mi něco dal, ale chci se s Vámi podělit hlavně o mé pocity a dojmy z těch, které mi daly nejvíc.



Recenze masérských škol – kde se mi líbilo nejvíce:



1. EduSpa College – sportovní a rekondiční masér:

Během tří měsíců nás Tomáš Vymetal skvěle provedl anatomií potřebnou pro maséry, masérskými technikami, kontraindikacemi a indikacemi masáží, komunikací s klientem, trendy a požadavky práce maséra a spoustou dalších oblastí. Navštěvovala jsem večerní kurzu, který se konal 2x týdně po pěti hodinách. Bylo to intenzivní.



Výukové materiály byly skvělé – nejlepší ze všech mnou navštívených škol- u anatomie i každého masérského hmatu byly černobílé fotky nebo obrázky s podrobným českým popisem. Které nám skvěle ilustrovaly, jak vypadá určitý hmat nebo velikost, začátek a úpon svalu a jeho funkci. Spolu se skvělým teoretickým výkladem nám ohromně pomohly s učením.



Po příchodu jsme se věnovaly opakování svalů a kostí u kostlivce, poté se učili nové teoretické vědomosti, masírovali jsme a zakončili opět opakováním u kostlivce. U kostlivce jsme dostávali otázky z právě probrané nebo již probrané látky z anatomie, formulované jako otázky u zkoušky. Výuka zde byla naprosto komplexní a podrobná, jedním slovem nejkvalitnější. Z našeho večerního kurzu závěrečnou rekvalifikační zkoušku k získání živnostenského oprávnění neudělala pouze jedna paní. Ale bylo celkem jasné, že to bylo nulovou domácí přípravou jak z hlediska anatomie, tak masérské techniky. Celkově jsme byli opravdu dobře připraveni a motivovani k učení, kvalitní a postupnou přípravou. Musím říct, že tento kurz výrazně doplnil teoretickými a praktickými znalostmi mé studium VOŠ. Opravdu lituji, že Tomáš už v Praze neučí.



Další kurzy v Eduspa college:

Skvělé zkušenosti z doplňujících masérských kurzů, až na ojedinělou zkušenost – kurz havajské masáže.


Komunikace s vedením ohledně nespokojenosti s kurzem nebo s chováním učitelky daného kurzu probíhala s vedením Eduspa college na špičkové úrovni. Pro mne kurz, který jsem musela takto řešit byl už několikaterý kurz v EduSpa – havajská masáž. O nevhodném chování instruktorky (kdy před námi všemi rozebírala soukromé záležitosti jednoho studenta – bez jeho svolení, ztrapňovala ho a věčně odbíhala od tématu masáží ke svému soukromému životu, nehledě na porovnání množství předaných informací s jinými kurzy v Eduspa, které jsem dříve absolvovala) jsem napsala email do vedení Eduspa. Nesnažili se nic zamést pod koberec nebo situaci ignorovat. A bylo mi nabídnuto vrácení peněz za kurz nebo účast na podzimním kurzu vedeném zakladatelem EduSpa Robertem.Později se ukázalo, že jsem nebyla jediná kdo si na kvalitu výuky dané instruktorky stěžoval a byl s ní ukončen pracovní poměr.


Opakovaný kurz havajské masáže pod vedením Roberta Al Arefa byl skvělý a nabitý informacemi. Zaslechla jsem, že se pro studenty Eduspa chystají online výukové materiály s videi, což mi přijde naprosto skvělé! Vzhledem k tomu, že se přímo na kurzech nesmí pořizovat fotografické a videozáznamy.



2. Dexter academy:

Těžko nalezitelná budouva, když jdete od autobusu. Lektorka Nikol byla velice milá a komunikativní. Po příchodu byla teorie. Kdy jsme bohužel zjistili, že nám poslali skripta do emailu a fyzicky je pro nás nemají. Skripta jsou opravdu tenoučká a bez obrázků. Určitě je lepší dostat skripta na místě. Ve skriptech máme více technik, než jsme měli čas projít. Určitě bych trvání kurzu prodloužila. Jinak byl kurz velmi zajímavý.


Recenze masérských škol – kontraindikace:

Obecně mi chybí důraz na kontraindikace (v praxi i v masérských školách – částečně mimo Eduspa college), na některých kurzech předpokládají jejich znalost. A já souhlasím, že po absolvování základního rekvalifikačního kurzu by je masér znát měl.


Ale co jsem zaslechla od jiných masérů jejich zkušenosti s rekvalifikačními kurzy nebo bohužel viděla v praxi z pozice klienta: někteří maséři se neptají vůbec, někteří jen na vysoký krevní tlak, jen velmi málo nechá klienty vyplňovat zdravotní dotazník nebo informuje o stavech, kdy se například masírovat nemá, a pokud ano tak pouze zdravotním masérem.

Doufám, že Vám má recenze masérských škol v Praze pomůže s výběrem a Vašim budoucím vzděláním ve světě masáží!


Co by Vás mohlo zajímat:

Upozornění: Stránky Empatické doteky, Zdraví posláním, dříve Gastroradar a související online prezentace mají informačně-vzdělávací charakter a nenahrazují osobní spolupráci s lékaři, fyzioterapeuty, kvalifikovanými trenéry a instruktory, wellness specialisty a dalšími odborníky. Slouží primárně k předávání inspirace, motivace a osobních zkušeností autorů, než k předkládání univerzálních návodů vhodných k následování čtenáři. Stavíme se za individuální přístup, který ze samotné podstaty jednosměrná online prezentace nemůže poskytnout.

9 zobrazení0 komentářů
bottom of page